Про digital

Що таке SIP Trunk?

SIP Trunk підходить для підприємств, які потребують безліч телефонних ліній. Найчастіше це великі компанії, кол-центри. Якщо ви робите багато дзвінків чи вважаєте, що обсяг викликів надалі зросте, SIP-транк може дати вашому підприємству багато переваг. Дізнайтеся, що це, як працює технологія та які переваги таке рішення приносить бізнесу.

Що таке SIP Trunk?

SIP (від англ. Session Initiation Protocol) — протокол хмарної телефонії, що потрібен для встановлення та завершення зв’язку між користувачами. Саме завдяки цьому протоколу люди можуть спілкуватися через чати, здійснювати голосові дзвінки через інтернет.

Транкінг — технологія, що передбачає надання доступу до мережі кільком користувачам одночасно, використовуючи спільні носії.

SIP-транк (sip trunk) ― це спосіб організації взаємодії між IP-інфраструктурою клієнта та мережею постачальника послуг IP-телефонії. Інакше кажучи, це віртуальний канал зв’язку між обладнанням компанії та провайдером, завдяки якому можна  одномоментно обробляти більше одного виклику.

Вас також може зацікавити стаття — Що таке SIP-телефонія і навіщо вона потрібна бізнесу?

Як працює СІП-транк? 

SIP Trunk працює як посередник між ІР інфраструктурою клієнта та постачальником послуг зв’язку ― VoIP оператором. 

Основна роль рішення полягає у наданні користувачеві хмарних телефонних послуг, зокрема, забезпечення вихідних та вхідних дзвінків, при наявності в офісі сервера чи міні-АТС.

Бізнес купує SIP-trunk у постачальника IP-телефонії та підключає його до власної АТС, щоб уникнути значних інвестицій та серйозної перебудови існуючої системи. Але при цьому користуватися функціоналом сучасної віртуальної телефонії.

Іншими словами, компанії, що досі використовують застарілу аналогову телефонію, отримують доступ до функцій хмарної АТС, а фізична інфраструктура замінюється на віртуальну.

sip, транк, конфігурація, що таке SIP-trunk, дзвінків, здійснення, оператор, номери, декілька, телефон, номер, дозволяє

Якщо ви користуєтесь хмарною АТС, наприклад Ringostat, вам не потрібно розбиратись, що таке сіп-транк, як він підключається тощо. Всі технічні деталі налаштування звʼязку — на стороні наших фахівців. Ви лише користуєтеся зручним та надійним рішенням для дзвінків. Розібратися в термінології та технології не завадить лише в тому випадку, якщо ви хочете самостійно підключити до вашої АТС номери оператора.

SIP-транк чи SIP-аккаунт?

Різниця між технологією SIP та SIP-транк полягає в тому, що сіп-транк прив’язаний до конкретної ІР адреси чи кількох адрес. Він служить лінією передачі дзвінка. Натомість сіп-акаунт — це вихідна чи кінцева точка дзвінка ― обліковий запис конкретного користувача в системі хмарної телефонії.

🤝 Побудуйте ефективну комунікацію з телефонією Ringostat

Підключіть віртуальну АТС за один робочий день та приймайте дзвінки в будь-якій точці планети

Переваги рішення сип-транк

Існує безліч переваг використання технології SIP-транк.

  1. Економія коштів та зменшення витрат на зв’язок. Підключення технології SIP-транк дозволяє користуватися перевагами віртуального звʼязку, не інвестуючи значних коштів в інсталяцію обладнання. Вартість на міжміських та міжнародних дзвінків також значно знижується, оскільки комунікація відбувається через інтернет.
  1. Швидка масштабованість без придбання нового обладнання. Оскільки сип-транкінг віртуальна, а не фізична система, його встановлення може тривати від 48 до 72 годин. У більшості випадків бізнес може використовувати існуюче підключення до Інтернету та інфраструктури.
  1. Якісний зв’язок. Віртуальна телефонія, в основі якої лежить технологія SIP-транку, має кращу якість звуку, ніж аналоговий звʼязок. Система має потрібну смугу для передачі чистого звуку.
  1. Функціонал. Завдяки SIP-транку бізнес отримує нові можливості віртуальної телефонії:
  • хмарний кол-центр — готове рішення для організації віддаленого контакт-центру чи відділу продажів; 
  • гнучкі, легко налаштовувані схеми переадресації;
  • інтеграція з популярними CRM, сервісами аналітики, рекламними кабінетами; 
  • багаторівневе голосове меню (IVR) — інтерактивне голосове меню для розподілу викликів  між відділами та працівниками; 
  • аналітика комунікації, звітність про продуктивність менеджерів та інше.
  1. Надійність технології. Традиційна телефонія може перестати працювати з багатьох причин: через поломку обладнання, погану погоду чи пошкоджений телефонний кабель. Сіп-транк позбавлений таких недоліків. У разі аварії дзвінки можуть бути перенаправлені на інші напрямки ― номери чи пристрої. Тому за будь-яких обставин бізнес працюватиме безперебійно.

⚡ Забезпечте себе якісним та надійним зв'язком з телефонією Ringostat

Здійснюйте та приймайте дзвінки парою кліків — потрібен лише ноутбук із виходом у інтернет

 

Використовуйте десятки опцій, які економлять час менеджерів та викликають вау-ефект у клієнтів

 

Покладіться на техпідтримку, яка відповідає за 4 хвилини

Висновки

SIP-транк — канал зв’язку між офісною ІР АТС та провайдером VoIP-телефонії. Таке рішення дозволяє компаніям, які вже мають власні міні АТС та сервери, використовувати сіп транк для забезпечення великої кількості вихідних та вхідних телефонних дзвінків через хмару.

Використання цієї технології збільшує пропускну здатність, знижує вартість зв’язку вдвічі, позбавляє клопотів від обслуговування аналогової мережі та відкриває доступ до нових функцій віртуальної телефонії.

Про автора

Контент-маркетолог Ringostat. Автор статей про маркетинг, IT та бізнес. Вивчала право в Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого в м. Харкові